portfolio - cocogoesurbex

Ga naar de inhoud
Even Voorstellen
Hallo, mijn naam is Corien, of Coco mag je me ook noemen. Ik ben een geboren Wijker en heb daar mijn meeste tijd doorgebracht. Fotografie was een belangrijk onderdeel in ons gezin, de passie voor fotografie was dus al vroeg bij mij ontwikkeld maar kreeg 15 jaar geleden echt pas de interesse om er meer mee te willen doen. Ik begon met natuurfotografie maar ik raakte hier snel op uit gekeken, ik was erg zoekende wat ik nou echt leuk vond tot ik tegen Urbexfotografie aanliep. Deze vorm van fotografie is het ontdekken van gebouwen zoals huizen, fabrieken en kerken die verlaten zijn en geheel zijn overgenomen door moeder natuur. Na mijn eerste tour door België was ik verkocht en wist dat dit mijn soort van fotografie was.  Door de jaren heen heb ik mijn eigen style ontwikkeld en heb ik veel technieken geleerd die ik toepas, zoals HDR-techniek en Photoshoppen. Door deze HDR-techniek te hanteren en door bepaalde filters aan te brengen aan de foto’s, word het uiterlijk van de foto groezelig en sinister zodat het nog meer een mysterieus plaatje word.  


Skills
Fotografie
  • HDR/Urbexfotografie
  • Woningfotografie
  • Rouwreportage
  • Bedrijfsfotografie
Nabewerking
  • In lagen werken
  • "Wegshoppen"
  • Tekst/Kleur/Filters
  • Selecteren/Maskeren

ontwerpen
  • Websites
  • logo's
  • icoontjes
  • boeken/kaarten

Workshop
  • HDR-fotografie
  • Urbex Praktijk/Theorie
  • Google Earth/Maps
  • Adobe Programma's

Mijn meeste interesse gaat naar Urbexfotografie en hanteer daar altijd de HDR-techniek bij. Deze techniek pas ik ook toe bij woningfotografie alleen is het verschil dit ik bij het urbexen niets mag veranderen en bij woningfotografie moet je uiteraard zorgen dat alles netjes oogt in de ruimte die je fotografeert. Soms vraagt de ruimte ernaar om dit in panoramastijl vast te leggen en vind dat eerlijk gezegd een leuk effect hebben.
Tevens heb ik ook heel wat rouwreportage gedaan. Ik vind het een mooie manier om het laatste afscheid van een dierbare te kunnen vastleggen. Dit doe ik met respect en geheel naar wens van de familie. Ook heb ik veel gefotografeerd bij mijn vorige werkgever. Dit was een bedrijf die grote plants maakten en er werd dan vaak aan mij gevraagd of ik de nieuwe onderdelen van de producten wilde fotograferen.  
Bij uitzondering maak ik portretten, ik heb hiervoor geen studio dus het zal op diverse locaties zijn. Ik deed ook het smoelenboek bijhouden van mijn collega's en bij feestjes en evenementen stond ik niet met een wijntje in mijn hand maar met mijn camera. Dit was ook altijd erg leuk om te doen!
Portretfotografie in een Urbexomgeving is trouwens ook een hele mooie combinatie!

Het adobe-pakket is mij totaal niet vreemd al werk ik zelf bijna alleen maar met photoshop en lightroom. Voor layouts/logo's werk ik in Adobe XD of Illustrator. Omdat ik erg kritisch ben op me zelf ben ik dit ook met fotobewerking. Ik heb heel veel ervaring op gedaan door gewoon te proberen. Iets uit een foto wegshoppen, of een andere kleur geven is wel eem leuke uitdaging die ik graag aanga en ga door tot ik echt tevreden ben.
Hier wat voorbeelden:

Op het moment van deze foto nemen dacht ik, ach ik shop die troep links wel even weg.....Nou het was nog best een aardig klusje. En niet alleen dat stukje maar ook de vitrage was één witte vlek dus heb wel wat uurtjes in deze foto zitten tot ik eindelijk tevreden was over het resultaat.


Deze alienkop was eerlijk gezegd aan de saaie kant en heb daarom wat alg toegevoegd. Tevens heb ik de achtergrond vervaagd waardoor de alienkop wat meer los komt om meer een diepte-effect te krijgen. Door wat randen te verscherpen maakt het de foto helemaal af.

De originele kleur van de bekleding in deze bus was rood maar heb de foto zo bewerkt dat de banken groen gekleurd zijn waardoor je een hele andere sfeer in de foto krijgt. Ook heb ik het blauw wat verminderd in de omgeving.  Zo maak ik het mogelijk om in te kunnen spelen naar al je wensen.

Zoals je in de linkerfoto ziet staat er beneden allemaal troep op de grond, en staat mijn statiefpoot en voet op de foto. Door de foto wat te croppen en de cloonstempel te gebruiken op de vloer heb ik alles kunnen wegwerken. Als was het sneller geweest als ik de troep gewoon had weggehaald.

De voorgrond in deze foto was eigenlijk te druk, ik wilde juist de glazen deuren laten zien in de foto en heb daarom de foto gecropt, en de kleuren van het glas enorm opgehaald zodat deze er uit zou springen. Rechts heb ik de kachel weggehaald.

De linker foto is het origineel en wilde de foto wat spannender maken door er een low-key foto van te maken. Low-key is met zo min mogelijk licht iets te laten zien. Normaliter is het de kunst om dit met je camera te doen maar uiteraard kan het ook met photoshop!

Ontwerpen van logo's of icoontjes, het maken van kaarten of fotoboeken, ook dat is wat ik erg leuk vind om te doen. Zo heb ik alle icoontjes, cards en overlays die je op mijn website ziet, zelf ontworpen en zo ook mijn logo CoCo Goes Urbex.




Hieronder heb ik ooit een logo en icoontjes ontworpen voor een fotoclub.




Als je meer zou willen leren over Urbex, HDR-fotografie of programma's als Google Earth, Google Maps, Maps.me of Adobe dan help ik je graag de kneepjes van het vak! Uiteraard moet je wel het e.e.a. hebben aan apparatuur en/of software om dit te kunnen doen. Hieronder wat voorbeelden wat ik je zoal kan leren:
HDR-Fotografie
Bij een HDR foto hebben alle voorwerpen in het beeld alle belichtingen gehad. Als je een een single shot zou nemen van een donkere ruimte waar een bureau bij een raam staat dan zal het raam heel erg overbelicht zijn in de foto. Een HDR foto bestaat uit meer dan 3 identieke foto's met verschillende belichtingen, doorgaans maak ik HDR-foto's van ongeveer 7 stuks. Je werkt ook altijd met een statief omdat elke foto identiek moet zijn. De foto's maak je van bijna overbelicht en stapsgewijs ga je tot bijna donker. Dan genereer ik de foto's tot 1 foto en dan zul je zien dat alles in de foto goed belicht is. Dan is het een kwestie van het aanpassen van filters.
De gegenereerde HDR foto zonder filters etc. In de foto zal ik naast het aanbrengen van filters nog wat kleine aanpassingen doen.
Wat er moet gebeuren: Stofvlekjes op de kachel, de stoelleuning, het blauw van de lucht is te blauw, de zijkant van de tv is lelijk en er is wat lensflare te zien bij de jas en bij de tas op de grond.
de 7 identieke foto's met verschillende belichtingen. Donkerste foto: f/13, 1/30 sec, iso 160 en de lichtste foto: f/13, 4 sec, iso 160. De stops tussen elke foto's zijn 3 stops.
Het eindresultaat....


Werken met Google Earth, Google Maps en/of Maps.me
Als je gaat urbexen is het handig om overweg te kunnen met programma's als Maps.me, Google Earth, Google Maps. Ze geven je ontzettend veel informatie over een locatie die je wilt bezoeken maar zelf kan je ook enorm veel informatie opslaan in deze programma's. Zo kan je bijna altijd inzoomen op de locatie die je wilt bezoeken, je vind de precieze gps, eventueel kan je zien hoe je binnen kunt komen, je kunt zien in wat voor omgeving je locatie zich bevind, of de locatie nog wel bestaat en waar je je auto kunt parkeren. Als je zelf informatie hebt verkregen kan je zelf je locatie-pin aanvullen met foto's, linkjes, kleurtjes, icoontjes etc.  Je kunt mappen maken en bijvoorbeeld per land of regio de pinnetjes in verzamelen. Door dat je al die pinnetjes hebt verzameld is het heel simpel om ook routes te maken. Als je zorgt dat je de app op een device zet heb je altijd je kaarten bij je, een kind kan de was doen!
Hieronder wat voorbeelden van de pinnetjes per land en in heel Europa.
Je kun vanuit huis al een hoop voorwerk doen, wat je enorm veel tijd gaat schelen want urbexlocaties kunnen er vandaag zijn en morgen zijn gesloopt of helemaal vervallen/ingestort zijn. Door vooraf informatie te gaan winnen via Google Earth/Maps of Maps.me heb je meer kans van slagen dat een locatie te betreden is. Uiteraard zijn deze programma's niet up to date tot het moment dat jij kijkt maar het is behoorlijk acurraat.
de locatie vandaag
handmatig informatie toevoegen
een bouwval
de locatie gisteren

Terug naar de inhoud